NK Veldrijden 2013/2014 aan Gieten toegewezen

Na de teleurstelling om te stoppen met de organisatie van de Hondsrug Classic is er door de Stichting Wieler Promotion Oostermoer uit Gieten nu ook een positief bericht te melden. De KNWU heeft op donderdag 7 juni definitief de Nederlandse Kampioenschappen Veldrijden 2013/2014 aan de Gieter organisatoren toegewezen.

In het tweede weekend van januari 2014 zullen deze kampioenschappen worden gehouden. Op zaterdag en op zondag zijn dan wedstrijden voor maar liefst 10 categorieën. Op de zaterdag zullen Nieuwelingen dames, Junior Vrouwen, Nieuwelingen, Masters 50+, Masters 40+ en Amateurs aan de start komen. Op zondag volgen dan de Junioren, de Beloften, de Dames en de Elite-renners.

Na de Nationale Jeugdkampioenschappen Veldrijden januari 2012 nu dus het grote kampioenschap veldrijden. Voor de 5e keer is de Gieter organisatie door de KNWU als organisator van een Nederlands Kampioenschap aangewezen. Een resultaat waar de organisatie best trots op mag zijn. De voorgaande edities in 1979, 1985, 1991 en 2000 zijn allen succesvol verlopen en natuurlijk willen ze ook deze 5e editie weer tot een succes brengen.

Het parkoers voor deze kampioenschappen zal worden uitgezet in de Staatsbossen in en rond het recreatiegebied ’t Nije Hemelriek in Gasselte. Dit parkoers is natuurlijk bekend vanwege de Nederlandse- en Wereldkampioenschappen in 1991 en staat bekend als uiterst selectief. Grote namen als Lars Boom, Lars van der Haar, Mathieu van der Poel, Marianne Vos en Sanne van Paassen zullen zeker op de startlijsten komen. Maar daarnaast ook regionale favorieten als Tijmen Eising, Gert Jan Bosman, de gebroeders Goeree en Wijkel en Esmée Oosterman.

De organisatie hoopt er op dat de goede samenwerking tussen vrijwilligers en ondernemers uit Gieten en Gasselte na het NK en WK in 1991 en het Nederlandse Kampioenschap voor jeugd in 2012 een vervolg krijgt en dat op deze wijze de Gemeente Aa en Hunze dan weer volop in de belangstelling komt. Het kampioenschap is natuurlijk van economisch belang voor de gehele Provincie Drenthe. Circa anderhalve maand voor het Nederlands kampioenschap hoopt de Stichting Wieler Promotion Oostermoer haar de 38e editie van de Super Prestige Veldrit te organiseren. De sportliefhebber kan dan volledig aan haar trekken komen bij deze twee grote evenementen.

bron: http://www.gietenwielrennen.nl/wielerpromotion/